Deutsch English Nederland International

Font size:

AAAA
U bent hier: Home / DIGITALE PIANO'S / ES 8

ES 8 Portable Piano

 

Vanaf september 2015

De nieuwe ES8 werd op belangrijke punten t.o.v. de ES7 verbeterd. Met nieuwe HI-XL vleugelsounds van de modellen Shigeru Kawai EX, Kawai EX en Shigeru Kawai SK-5, RH3 klavier, geoptimaliseerd luidsprekersysteem en vele andere verbeteringen in de details is de ES8 de referentie in zijn prijsklasse.

„Responsive Hammer III“ mechaniek met Ivory Touch toetsenoppervlak en drukpuntsimulatie

Het nieuwe Responsive Hammer III (RHIII) mechaniek beschikt over verschillende vleugelmechaniek eigenschappen die absoluut noodzakelijk zijn voor het omzetten van een realistisch bewegingsverloop. Niet op de laatste plaats dankzij de precieze 3-sensor-technologie kan de musicus rekenen met een zeer natuurlijk speelgevoel. Door het verschil in gewicht in de zones van het klavier ontstaat een echt vleugelgevoel. Bovendien zijn in alle toetsen gewichten aangebracht en werd het gewicht van de hamers nieuw berekend teneinde een nog betere balans tussen een duidelijk fortissimo (zonder dat vermoeidheid optreedt) en een perfecte controle in het pianissimo mogelijk te maken.
Bovendien beschikt de digitale piano ES8 over „Ivory Touch“ toetsenoppervlakken van Kawai. Deze ondersteunen het spel doordat ze de vochtigheid van de vingers absorberen. Verder is het ES8 klavier met een drukpuntsimulatie uitgerust, die voor een perfecte controle bij het pianissimo spelen zorgt.

Imponerende opnamen van de concertvleugels Shigeru Kawai SK-EX, SK-5 en Kawai EX met Harmonic Imaging XL en 88-toetsen-sampling

De ES8 reproduceert de schitterende klank van de Kawai concertvleugels SK-EX, SK-5 en EX. Alle 88 toetsen van deze buitengewoon fraaie vleugelmodellen werden in een gecompliceerde procedure opgenomen en geanalyseerd. De unieke karakteristiek van iedere afzonderlijke toon en de grote dynamische omvang van de klanken geven de pianist de mogelijkheid om zijn emotionele spel uit te drukken … van het zachte pianissimo tot en met het krachtige fortissimo. Met de geïntegreerde Virtual Technician functie laat zich het klankkarakter van de akoestische pianoklank zeer eenvoudig veranderen. Zo kan men bijv. de intensiteit van de snaren- en demperresonantie of ook het geluid van de terugvallende hamers instellen. Een dergelijke persoonlijke instelling kan dan nog van een galmeffect worden voorzien, dat aan de klank een extra ruimtelijke diepte verleent.

Grote keuze aan extra klanken

Naast de realistische klanken van akoestische piano´s beschikt de ES8 over een omvangrijke keuze aan klanken, zoals bijv. E-piano, hammond- of kerkorgel, strijkers, koor, die voor de musicus een zeer afwisselend spel in de meest uiteenlopende genres mogelijk maken. De Dual modus maakt het gelijktijdig spelen van twee verschillende klanken (bijv. vleugel en strijkers) op het klavier mogelijk, terwijl de split- resp. 4-handig modus een verdeling van het klavier in een linker en rechter gedeelte mogelijk maakt. De betreffende volumebalans laat zich snel en eenvoudig met een druk op een knop instellen.

Automatische begeleiding Styles

De Rhythm Section van de ES8 bevat automatische begeleidingsarrangementen, passend bij talrijke muziekstijlen. De 100 arrangementen bestaan uit slagwerk, bas, gitaar, orgel enz. en geven de musicus de mogelijkheid - dankzij de geïntegreerde instrumentale band - tot een nog levendiger spel.

USB to Device functionaliteit met MP3/WAV opname en weergave

Het model ES8 is uitgerust met USB aansluitingen die u niet alleen de mogelijkheid bieden om MIDI gegevens met een aangesloten computer uit te wisselen. Zo kunt u bijv. ook gegevens direct op een USB geheugenmedium opslaan of van een geheugenmedium direct in het instrument laden. Deze USB to Device functionaliteit maakt het opslaan mogelijk van registratieplaatsen en songs (die in het interne geheugen van de ES8 werden opgeslagen) op een extern geheugenmedium of het afspelen van daarop opgeslagen MIDI-files (SMF) direct met het instrument zonder extra hardware nodig te hebben. Ook het directe afspelen van songs van uw lievelingskunstenaars in het MP3- of WAV-formaat is mogelijk. U kunt ook uw eigen spel in het MP3- of WAV-formaat opnemen en bijvoorbeeld aan uw vrienden per e-mail sturen, de songs op een smartphone of een computer beluisteren of op uw computer op cd branden.

Omvangrijke aansluitmogelijkheden

De ES8 beschikt over een aantal aansluitmogelijkheden zoals bijv. audio-uitgangen (LINE OUT) voor het aansluiten aan een versterker in grotere ruimtes (bijv. in kerken of scholen). Met de aansluitingen MIDI IN/OUT en USB to Host is een flexibele verbinding met computers of andere MIDI-apparaten mogelijk. Dankzij de stereo-ingang (LINE IN) laat zich bijv. de audio-uitgang van een laptop of een tablet-computer direct aan de ES8 aansluiten en via de ingebouwde luidsprekers weergeven.

ACCESSOIRES

Optioneel verkrijgbaar is het HM-4 Design pakket, dat een op het design van de ES8 passend afgestemde standaard en een lessenaar van acryl-glas bevat.
Bovendien kan de ES8 door de extra montage van de 3-voudige pedaaleenheid F-301 uitgebreid worden tot een volwaardige digitale piano.

HM-4 StänderF-301 3-fach Pedal

HM-4 / F-301

F 20 DoppelpedalSC-1 Softcase

F-20 / SC-1 Softcase

Klavier88 toetsen met Ivory Touch-oppervlak, Responsive Hammer III (RHIII) mechaniek met drukpunt simulatie en drievoudige sensor
PianoklankenShigeru Kawai EX, Kawai EX, Shigeru Kawai SK-5, Jazz Clean, Warm Grand, Pop Grand, Upright Piano, Pop Grand 2, Modern Piano, Rock Piano
Andere klankenE-Piano x 4, orgel x 4, clavecimbel/Mallets x 4, strijkers/koor x 8, Bass x 4
KlankopwekkingHarmonic Imaging™ XL (HI-XL) met 88 toetsen Sampling
PolyfonieMax. 256 noten
Virtual TechnicianIntonatie, snarenresonantie, demperresonantie, dempergeluid, geluid van terugvallende hamer, Key-Off effect, vertraging van de hamer, vleugelklep, Half-Pedal Adjust, soft pedaal intensiteit, DecayTime, MinimumTouch, stemming, volume en tuning enkele toetsen veranderen.
GalmRoom, Lounge, Small Hall, Concert Hall, Live Hall, Cathedral - steeds met Depth en Time
EffectenStereo Delay, Ping Delay, Triple Delay, Chorus, Classic Chorus, Tremolo, Classic Tremolo, Auto Pan, Classic Auto Pan, Phaser, Rotary en 4 combinatie-effecten - steeds met Dry/Wet, Time, Speed, Feedback, High Damp, Depth (de parameters zijn afhankelijk van het effect.)
Amp simulatorS.Case I, S.Case II, L.Cabinet - steeds met Drive, Level, EQ Low, EQ High
Dual modusJa, met balans
Split modusJa, met balans en vrij splitpunt
Begeleiding100 ritmen met Variation (Drums, Bass, Backing), Auto Fill-In, One Finger Ad-Lib frase, Auto Chord Progression, Full Keyboard und Ein-Finger-Modus
AanslagdynamiekLicht 1/2, normaal, zwaar 1/2, USER 1/2, uit
Andere functies28 geheugens voor soundcombinaties, klavier/song Transpose, Equalizer (incl. User EQ), Wall EQ, luidsprekervolume, koptelefoonvolume, Line Out volume, audio opnameniveau, stemming, demperpedaal, vierhandig modus, opslaan eigen instellingen, fabrieksinstelling, octavering van de linkerhand, pedaal voor linkerhand, Split Balance, octavering onderlegde klank, dynamiek onderlegde klank, Dual Balance, MIDI kanaal, programmawisselnummer zenden, Local Control modus, overdragen van programmawisselnummers, Multi Timbral modus, kanaal muting, automatische uitschakeling, luidsprekers aan/uit
RecorderUSB Speicher: MP3/WAV opname en weergave, A-B Loop; Intern: MIDI 10 songs, 2 sporen – max. 90.000 noten
USB functiesWeergave: MP3, WAV, SMF ; opname: MP3, WAV ; functies: Audio Overdub, convertering song naar audio, interne songs laden, interne songs opslaan, SMF song opslaan, registraties laden, registraties opslaan, file wissen, USB formatteren
MetronoomMaatsoorten: 1/4, 2/4, 3/4, 4/4, 5/4, 3/8, 6/8, 7/8, 9/8, 12/8 tempo: 10-400 BPM
Demo´s27
PedalenF10H sustainpedaal met half pedaal functie bij de levering inbegrepen, optioneel kan het dubbelpedaal F-20 of de pedaaleenheid F301 (uitsluitend in verbinding met de HM-4 standaard) worden aangesloten.
Display16 x 2 tekens (LCD)
AnschlüsseUSB to Host, USB to Device, MIDI (IN/OUT), LINE IN STEREO, LINE OUT (L/MONO, R), DAMPER (voor F-10H), DAMPER/SOFT (voor F-20), PEDAL (voor F-301), koptelefoon x 2, netvoeding PS-154
Luidsprekers2 x (8x12)cm met bas-reflex-systeem, uitschakelbaar
Vermogen2 x 15 Watt
Afmetingen in cm136,2 x 36,1 x 14,9
Kleur oppervlakGlossy Black of Snow White
Gewicht in kg22,5
Accessoires incl.Metal/lessenaar, netvoeding PS-154
OptiesDesignkit: standaard HM-4 met acryl/lessenaar; 3-voudige pedaaleenheid: F-301 voor montage aan de standaard HM-4
Prijs

Audio demos

Shigeru Kawai EX

(3,10 MB)
Classic E.Piano

(1,75 MB)
Kawai EX

(3,03 MB)
Modern EP

(0,70 MB)
Shigeru Kawai SK-5

(4,66 MB)
Harpsichord

(0,74 MB)
Jazz Clean Grand

(2,99 MB)
Drawbar Organ

(1,99 MB)
Upright Piano

(3,38 MB)
Slow Strings

(1,44 MB)
Main Demo Part 1

(1,16 MB)
Wood Bass

(1,01 MB)
Main Demo Part 2

(1,29 MB)
Rhythm Section Demo 1

(1,80 MB)
Main Demo Part 3

(1,12 MB)
Rhythm Section Demo 2

(1,55 MB)
Main Demo Part 4

(1,26 MB)