Deutsch English Nederland International

Font size:

AAAA
U bent hier: Home / DIGITALE PIANO'S / CN 37

CN 37 Digitale piano

 

Authentiek speelgevoel en excellente pianoklank zijn de hoofdbestanddelen van de excellente Kawai CN37 digitale piano. Het RH3 klavier met Ivory Touch oppervlak, drukpuntsimulatie en zijn 3-voudige sensorsysteem alsmede de klankopwekking met maximaal 256 noten polyfonie en het luidsprekersysteem met midden en hoge tonen naar boven uitstralende luidsprekers, zijn slechts enkele van de vele vernieuwingen.

Met een traditioneel design en attractieve kleurvarianten zoals Premium rozenhout, Premium zwart gesatineerd en Premium wit gesatineerd, zet het nieuwe model CN37 weer eens een nieuwe standaard m.b.t. prestatievermogen, kwaliteit en waarde in deze prijsklasse.

Geoefende spelers zullen zeker graag de Dual- of Split-modus gebruiken en het omvangrijke extra klankaanbod benutten. Opname- en weergavemogelijkheden van uw spel zijn dankzij de MIDI- en audio-aansluitingen op een computer of door de USB to Device aansluiting ook direct van het instrument op een USB-stick (bijv. in het formaat MP3 of WAV) mogelijk. Dankzij de Bluetooth MIDI functionaliteit kunnen MIDI gegevens nu ook zonder kabel worden overgedragen.

Speelgevoel

Het RH3 klavier werd ontwikkeld om de fijne, natuurlijke aanslag van een vleugel authentiek te reproduceren. De constructie zonder veren adapteert het speelgevoel door beweeglijke hamers op een natuurlijke wijze inclusief een drukpunt simulatie. Bovendien zorgt het 3-voudige sensor systeem voor optimale repetitie en spelcontrole.

Door het gewichtsverschil in de zones ontstaat een echt vleugelgevoel. Bovendien zijn in alle toetsen gewichten ingebouwd en het gewicht van de hamers werd opnieuw berekend, opdat een nog betere balans tussen een geprononceerd fortissimo, zonder echter hierbij moe te worden, en een perfecte controle in het pianissimo mogelijk is.

Het Ivory Touch toetsenbeleg met zijn op ivoor lijkende eigenschappen absorbeert vochtigheid en geeft de speler door een stroef oppervlak meer zekerheid en een excellente controle over zijn spel.

Klank

De prachtige klanken van de SK-EX en EX concertvleugels zijn het hart van het nieuwe model CN37 van Kawai. Alle 88 toetsen van deze buitengewone instrumenten werden zorgvuldig opgenomen, precies geanalyseerd en worden bij het spelen op het instrument met een speciale procedure gereproduceerd.

De individuele opname van iedere toets op deze wijze en de weergave ervan garanderen een excellente geluidsweergave met het karakter van de opgenomen concertvleugels. Het spelen van deze klanken op het klavier van de CN37 is een unieke belevenis. De geïntegreerde galm ondersteunt de fraaie toon zeer levendig en realistisch.

Met de omvangrijke mogelijkheden van de Virtual Technician kunnen de klanken perfect worden aangepast. U kunt bijv. intonatie, snarenresonantie, demperresonantie, dempergeluid, hamergeluid en vele andere details afzonderlijk instellen.

USB to Device functionaliteit met MP3/WAV opname en weergave

U kunt bijvoorbeeld ook gegevens direct op een USB geheugenmedium opslaan of van een geheugenmedium direct in het instrument laden. Deze USB to Device functionaliteit maakt het opslaan mogelijk van registratieplaatsen en songs (die in het interne geheugen van de CN37 werden opgeslagen) op een extern geheugenmedium of van het direct afspelen met het instrument van daarop opgeslagen MIDI-files zonder extra hardware nodig te hebben. Ook het directe afspelen van songs van uw lievelingskunstenaars in het MP3- of WAV-Format is mogelijk. U kunt ook uw eigen spel in het MP3- of WAV-formaat opnemen en bijvoorbeeld per e-mail aan uw vrienden sturen, de songs op een smartphone of een pc beluisteren of op uw pc op een cd branden.

Het model CN37 is ook met een USB to host aansluiting uitgerust, die u de mogelijkheid geeft om MIDI gegevens met een aangesloten computer uit te wisselen. Bovendien beschikt de CN37 digitale piano over een reeks standaard aansluitingen zoals bijv. MIDI aansluitingen en Line-Level uitgangen voor het aansluiten aan externe versterkers om grote ruimtes of kerken met geluid te vullen.

Overige faciliteiten

De sterke Lesson functie in de CN37 ondersteunt de pianist in spe bij het leren pianospelen door een geïntegreerde keuze van voor de pianoles typische etudes van Beyer, Czerny en Burgmüller alsmede de bekende Alfred pianocursussen. Iedere titel kan met een variabel tempo en individuele weergave van de linker- of rechterhand worden afgespeeld, voordat hij samen met uw spel voor zelfcontrole wordt opgenomen. Ook een vierhandig modus, die het gelijktijdig spelen van leraar en leerling in hetzelfde octaaf mogelijk maakt, is voorhanden.

SHS koptelefoonsysteem

Spatial Headphone Sound (SHS) is een speciaal kenmerk van de faciliteiten van de nieuwe CN37, dat de geluidsweergave van de akoestische pianoklank via koptelefoon meer ruimtelijke diepte verleent en bovendien de belevenis van het luisteren over een groter tijdsbestek verbetert.

Bluetooth MIDI

Naast de USB-to-host aansluiting en de MIDI aansluitingen is de CN37 ook met Bluetooth MIDI techniek uitgerust, waardoor een kabelloze communicatie met Smart Devices (bijv. smartphone of tablet) mogelijk wordt. Daardoor hebt u de mogelijkheid om een groot aantal muziekgerelateerde apps in verbinding met uw CN37 digitale piano comfortabel te kunnen inzetten.

Verstelbare lessenaar

De hoek van de lessenaar kan – net als bij een concertvleugel – worden veranderd om deze aan de positie van de speler aan te passen. Desgewenst kan men de lessenaar van de CN serie ook helemaal horizontaal leggen.

Grand Feel pedaalsysteem

De CN37 is met het Grand Feel pedaalsysteem uitgerust. Bij dit door Kawai ontwikkelde systeem komt de weerstand bij het gebruik van de drie pedalen (sustain, soft en sostenuto) overeen met het speelgevoel van de pedalen van een Shigeru Kawai SK-EX concertvleugel. Ook met de correcte plaatsing van de pedalen werd rekening gehouden.

Klavier88 toetsen met Ivory Touch-oppervlak en toetsen met ieder een eigen gewicht
MechaniekRH3 mechaniek met drukpunt simulatie en drievoudige sensorsysteem
KlankopwekkingProgressive Harmonic Imaging™ (PHI) met 88 toetsen Sampling
Virtual TechnicianVoicing, Damper Resonance, Damper Noise, String Resonance, Undamped String Resonance, Cabinet Resonance, Key-off Effect, Fall-back Noise, Hammer Delay, Topboard, Decay Time, Minimum Touch, Stretch Tuning, Stretch Curve, User Tuning, Key of Temperament, User Temperament, User Key Volume, Half-Pedal Adjust, Soft Pedal Depth
Polyfoniemax. 256-stemmig
Interne klanken352 klanken + 9 drumsets, GM2 compatibel
GalmRoom, Lounge, Small Hall, Concert Hall, Live Hall, Cathedral
EffectenMono Delay, Ping Delay, Triple Delay, Chorus, Classic Chorus, Ensemble, Tremolo, Classic Tremolo, Vibrato Tremolo, Tremolo+Amp, Auto Pan, Classic Auto Pan, Auto Pan+Amp, Phaser+Auto Pan, Phaser, Classic Phaser, Phaser+Amp, Phaser+Chorus, Rotary (1~6)
Dual modusJa, volumebalans instelbaar
Split modusJa, volumebalans instelbaar, splitpunt vrij instelbaar
Vierhandig modusja
Registraties18 geheugenplaatsen
Audio Recorderopname formaat MP3/WAV/MID (16 sporen); Weergave formaat MP3/WAV/MID, Song to Audio Convert
Recorder2 sporen, 10 songs - max. 90.000 noten; 16 sporen songs met USB geheugenmedia
MetronoomMaatsoorten: 1/4, 2/4, 3/4, 4/4, 5/4, 3/8, 6/8, 7/8, 9/8, 12/8 + 100 ritmes; Tempo en volume instelbaar
USB functiesSong/registratie laden/opslaan, andere naam geven, wissen, formatteren
Touch CurveLicht 1, licht 2, normaal, zwaar 1, zwaar 2, uit (constant)
StemmingenEqual (Piano Only), Mersenne pure (Major), Mersenne pure (Minor), Pythagorean, Meantone, Werckmeister III, Kirnberger III, Equal (Flat), Equal, USER
Lesson functieBurgmüller 25 (25 Etudes Faciles, Opus 100), Czerny 30 (Etudes de Mécanisme, Opus 849), Czerny 100 (Hundert Übungsstücke, Opus 139), Beyer (Vorschule im Klavierspiel, Opus 101), Alfred’s Basic Piano Library Lesson Book Level 1A, Alfred’s Basic Piano Library Lesson Book Level 1B, Alfred’s Basic Adult Piano Course Lesson Book Level 1, Alfred’s Premier Piano Course Lesson 1A, Alfred’s Premier Piano Course Lesson 1B
Concert Magic176 songs
Demosongs31 Songs
Andere functiesKey Transpose, Song Transpose, Tone Control (incl. User EQ), Speaker Volume, Line Out Volume, Tuning, Damper Hold, LCD Contrast, Startup Setting, Factory Reset, SHS Mode, Phones Type, Phones Volume, Lower Octave Shift, Lower Pedal On/Off, Split Balance, Layer Octave Shift, Layer Dynamics, Dual Balance, MIDI Channel, Send PGM#, Local Control, Transmit PGM#, Multi-timbral Mode, Channel Mute, Auto Power Off, Audio Recorder Gain, Bluetooth MIDI
ToetsenklepJa, verzinkbaar
PedalenGrand Feel system met demper (half pedaal), Sostenuto en Soft
BluetoothBluetooth (Ver. 4.0; GATT compatibel), conform met de Bluetooth Low Energy MIDI specificatie
AansluitingenMIDI (IN/OUT), USB (to Host + to Device), LINE IN (L / MONO, R), LINE OUT (L / MONO, R), koptelefoon x 2 (Mini-stereo-jackplug en 6,3mm stereo-jackplug)
Luidsprekers13 cm x 2, 8x12 cm x 2
Uitgangsvermogen20 Watt x 2
Afmetingen in cm144,5 (b) x 43,5 (d) x 88 (h)
Display128 x 64 pixels LC-display met achtergrondbelichting
Gewicht in kg54
Kleur oppervlakPremium zwart gesatineerd, Premium wit gesatineerd of Premium rozenhout
Prijs

Audio demos

Concert Grand 1

(2,90 MB)
Vibraphone

(2,00 MB)
Concert Grand 2

(2,09 MB)
Clavi

(0,76 MB)
Studio Grand 1

(2,99 MB)
Slow Strings

(1,44 MB)
Studio Grand 2

(1,89 MB)
String Pad

(1,11 MB)
Mellow Grand 1

(2,17 MB)
String Ensemble

(0,74 MB)
Mellow Grand 2

(2,56 MB)
Choir 1

(2,28 MB)
Modern Piano

(1,61 MB)
Choir 2

(1,38 MB)
Upright Piano

(3,38 MB)
New Age

(1,26 MB)
Standard Grand

(2,03 MB)
Atmosphere

(0,99 MB)
Classic E. Piano

(1,74 MB)
Wood Bass

(1,00 MB)
Modern E. Piano 1

(0,70 MB)
Fretless Bass

(0,92 MB)
Modern E. Piano 2

(1,28 MB)
Electric Bass

(1,29 MB)
Jazz Organ

(1,00 MB)
Wood Bass & Ride

(0,77 MB)
Blues Organ

(2,00 MB)
Brahms Rapsodie Op.79 Nr.2

(2,69 MB)
Church Organ

(1,67 MB)
Grieg Piano Concerto A moll Op.16

(3,54 MB)
Harpsichord

(0,74 MB)