Deutsch English Nederland International

Font size:

AAAA
U bent hier: Home / SERVICE / FAQs

Veel gestelde vragen

Meer informatie kunt u op ons Forum vinden!

Vraag:
Kan ik mijn Kawai digitale piano met een seriŽle aansluiting ook op een USB poort van mijn PC aansluiten of moet het een RS232 (D sub 9 pin) zijn?

Antwoord:
U kunt de een piano die is uitgerust met een seriŽle To-Host aansluiting niet op een USB poort aansluiten. Dit kan alleen met een seriŽle COM poort. U heeft daarvoor een speciale kabel nodig met de volgende specifiacties:

mini DIN, 8-pin, male

D-sub, 9-pin, male

Functie

Pin

Pin

Functie

HSKo

1

----------------

8

CTS

HSKi

2

----------------

7

RTS

TXD-

3

----------------

2

RXD

GND

4

----------------

5

GND

RXD-

5

----------------

3

TXD


Vraag:
Hoe sluit ik mijn digitale piano via MIDI op mijn computer aan en wat heb ik daar voor nodig?

Antwoord:
Allereerst heeft u een MIDI adapter kabel nodig voor uw gamepoort achter op de computer. Deze kabel kunt u bij uw computerwinkel kopen. Deze heeft twee MIDI stekkers aan een kant en een multi-stekker voor de gamepoort van de geluidskaart aan de andere kant. Deze kabel maakt gebruik van de MIDI driver van de geluidskaart. Vaak heet deze driver SB MIDI OUT of MPU MIDI OUT. Controleer onder Windows in de systeeminstellingen -> multimedia (audioapparaten) of de driver is geÔnstalleerd (meestal wel).
Daarnaast heeft u ook nog een MIDI sequencer of een notatieprogramma nodi, b.v. Cubasis of Finale. Vervolgens moet u vaststellen of de MIDI ingang herkend wordt door de computer. Bij de meeste programmaīs worden de MIDI aansluitingen automatisch gedefinieerd.
Stel nu de interface van de piano op MIDI in. Wanneer u nu speelt zal er een ingangssignaal in de computer worden waargenomen.
Mocht dit niet zo zijn dan moet u de stekkers van de MIDI IN en OUT omdraaien.


Vraag:
Heb ik een speciale MIDI driver nodig voor mijn Kawai instrument?

Antwoord:
Nee, alle instrumenten met MIDI zijn gestandariseerd. Dat wil zeggen dat u alleen de driver van de geluidskaart in de computer gebruikt. Deze is meestal al geÔnstalleerd.
n.b. : SWanneer u MIDI niet via de geluidskaart wilt sturen maar via een To-Host aansluiting, dan heeft u een driver nodig die u op onze downloadpagina kunt winden.

Vraag:
Hebben uw digitale pianoīs een echt hamermechaniek net als bij een akoestische piano?

Antwoord:
Onze AWA Grand Pro en AHA3 mechanieken werken uitsluitend met mechanische hamers en niet met veren. Maar toch zijn het geen "echte" piano- of vleugelklavieren.


Vraag:
Lopen de toetsen in gewicht op naarmate er lager gespeeld wordt?

Antwoord:
Ja, onze klavieren AWA Grand Pro en AHA3 zijn in 4 zones met verschillende gewicht ingedeeld. De verdeling is alsvolgt:
Zone 1 = Toets 1-15
Zone 2 = Toets 16-32
Zone 3 = Toets 33-63
Zone 4 = Toets 64-88


Vraag:
Hoeveel MB sampel ROM heeft mijn digitale piano?

Antwoord:
We geven de grootte van het geheugen niet in MB aan omdat het onze mening is dat de grootte van het geheugen niet staat voor de kwaliteit van de klank. tegenwoordig speelt de grootte van het geheugen geen rol meer. Zelfs een geheugen mer 256 MB is geen garantie voor een goede klank. Slechte opnametechnieken of slechte klankkarakters kunnen de kwaliteit alleen maar slechter maken. Dus: vertouw op uw oren!


Vraag:
Worden de pianoklanken op verschillende dynamsiche niveaus gesampeld, is er velocity switching in de klanken?

Antwoord:
Wij gebruiken de Harmonic Imaging techniek, die de dynamiek traploos regelt. Hierbij vindt steeds een berekening plaats die op de aanslg is afgesteld. er is dus geen omschakeling naar een andere sample wanneer er harder of zachter wordt gespeeld. het resultaat is een niet hoorbare overgang met een zeer homogeen klankbeeld!

Vraag:
Voor de K 5000 was er vroeger een programma om WAV samples om te zetten in een K5000 golfvorm. Kunt u mij zeggen waar ik dat vinden kan?

Antwoord:
Deze funcite is een onderdeel van SoundDiers van Emagic.
De OEM versie van deze editor was bij het instrument bijgesloten.


Vraag:
Heeft u nog geheugenkaarten voor de K1, K4, K5 of XD5 in voorraad?

Antwoord:
Heass hebben we geen geheugenkaarten DC-8, DC-16 en DC-32 meer. Ze worden niet meer gemaakt en zijn ook niet meer op voorraad in onze magazijnen. Probeer een kaart tweedehands te kopen.


Vraag:
Ik heb een Kawai K1/K4 tweedehands gekocht maar zonder netadapter. Is die er nog?

Antwoord:
Helaas is de originele netadapter PS-121 niet meer leverbaar. maar u kunt een universele adapter gebruiken die de volgende specificaties moet kunnen leveren: Output 12V DC, 500mA, Polariteit -binnen/+buiten

Vraag:
Ik heb een MP9500. telkens wanneer ik deze op "multi" schakel en een toets indruk is het geluid erg hard. Beweeg ik dan heel even de "single" volumeregelaar dan gaat het geluid weer terug op het normale volume. Telkens heb ik daar last van?

Antwoord:
Bij de "multi" mode zijn de volumes van de hoofdklanken altijd op maximum ingesteld. Wanneer de fader wordt bewogen, wordt de actuele positie overgenomen. Het beste kunt u de fader voor de 1e sectie altijd op maximum hebben staan.
De volume-instellingen uit het geheugen van een "multi" heeft altijd voorrang op de daadwerkelijke stand van de fader.

Vraag:
Ik heb een oude Q-80 met veel eigen geprogrammeerde disketten. Nu moet ik dringend die disketten in een ander formaat (Standaard MIDI File, SMF) omzetten. Daarvoor moet ik mijn diskette in mijn PC stoppen, maar deze laat geen bestanden zien, terwijl de Q80 de bestanden wel laat zien. Hoe kan ik mijn nummers in mijn PC zien?

Antwoord:
De Q80 heeft een eigen manier van data-opslag. Daardoor kan een PC de informatie niet lezen. Er is een programma die hier iets mee kan. Informeer bij: www.giebler.com. Het is alleen jammer dat het programma alleen in MSDOS te gebruiken is. U kunt alleen de songs via MIDI in een sofware-sequencer op de PC overspelen.