Deutsch English Nederland International

Font size:

AAAA
U bent hier: Home / SERVICE / ISO 14001

ISO 14001

Onze verplichting jegens de natuur
"De wereld waarin we leven een beetje beter maken." Dat is de drijfveer, die de afgelopen 85 jaar achter alle inspanningen van Kawai staat. Natuurlijk zijn we trots op het feit, dat onze buitengewone instrumenten door de kracht van de muziek meer vreugde en vervulling in het leven van miljoenen mensen hebben gebracht. Maar "de wereld tot een mooiere plaats maken" gaat verder dan de producten die we maken kunnen waarmaken. Het houdt in, dat we zorgvuldig moeten nadenken over de productiemethoden en de richtlijnen, die onze manier van huishouden met de hulpbronnen van de aarde bepalen. Kortom, we maken ons net zoveel zorgen over het milieu als over het product.

Daarom ontwikkelden we in 1993 het "Kawai-milieu-principe-programma", waarin duidelijke doelen en strategieŽn werden vastgelegd, die ons bedrijf bij de taak, ons milieu te beschermen en te verbeteren, moeten sturen. Ook om deze reden kreeg Kawai, als eerste fabricant in de piano-industrie, in 1997 het ISO 14001 certificaat voor een excellent milieumanagement uitgereikt.

Kawai Logo

In 1997 kreeg als eerste onze beroemde Ryuyo-vleugel-fabricage het certificaat 14001 overhandigd. Onze Maisaka-pianofabricage kreeg in 1998 eveneens deze onderscheiding voor de bijzondere prestaties op het gebied van de bescherming van natuurlijke grondstoffen, reductie van industrieel afval, herbebossing en energiebesparing in alle productieprocessen.

Door in beide fabrieken resultaten te bereiken, die ver boven de door dit certificaat gestelde eisen liggen, heeft Kawai voor de piano-industrie nieuwe richtlijnen gesteld en onze verplichting jegens het milieu vernieuwd.

Desondanks stoppen we, na het verkrijgen van het ISO 14001 certificaat, niet met onze moeite. Het is eigenlijk meer een nieuw begin. U kunt ervan verzekerd zijn, dat onze inspanningen rond de milieuzaken bij de bouw van een piano een steeds grotere rol gaan spelen.

Dit is onze belofte jegens U.... en onze aarde.

Onze bedrijfs-filosofie

Gedurende drie generaties heeft de Kawai-familie als bedrijfsleiding op het ondersteunen van schoonheid, sensibiliteit, creativiteit en kwaliteit gezet. Deze basis-principes sorteren effect door uitstekende instrumenten, prachtige muziek en onze verantwoording voor de mensheid.

Bij ons voortdurend streven naar de perfecte piano houdt Kawai zich zorgvuldig aan deze vijf belangrijke idealen:

Medewerking
We streven ernaar de beste instrumenten van de wereld te maken....instrumenten, die het mogelijk maken het hoogste niveau van persoonlijke expressie te bereiken.

Instandhouding
In alle aspecten van onze productie en technisch onderzoek, design, ontwikkeling en verkoop laten we niets uit, natuurlijke ressources te beschermen, energie te sparen, materiaal te recyclen en afval te reduceren.

Voortdurende verbetering
We verbeteren onze producten voortdurend en gebruiken elke mogelijkheid, zorg te dragen voor het milieu, de gezondheid en het welzijn van de mensheid.

Vervulling
We zullen ons ook in de toekomst aan alle nationale en internationale richtlijnen m.b.t. de milieubescherming houden. Actief plannen en vervullen van de richtlijnen, waardoor we met de aarde in een goede verstandhouding kunnen leven.

Zorg
We doen alles voor een zorgzame, respecterende en geÔnformeerde samenleving, die onze aarde en de volgende generaties wil beschermen en behouden.

Onze filosofie in actie

In ons Ryuyo Energy Center worden houtresten uit onze productie en uit andere omliggende fabrieken gebruikt om de verwarmingen en de airconditioning van stroom en warmte te voorzien.
Om stroom te sparen wordt de verlichting tijdens de pauzes uitgeschakeld en de lampen regelmatig schoongemaakt. Bij meer dan 2000 lampen in elke fabriek wordt hierdoor veel energie gespaard.

Onze piano's worden verpakt in verpakkingen voor meermalig gebruik en niet meer in houten kisten. Alle kartons worden na de verzending in het recyclingsproces ingebonden.
In Japan worden alle instrumenten in gedesinfec-teerde matrassen uit Japanse huishoudens verpakt en beschermd. Dit toont aan, dat men ook met onconventionele middelen producten, die nergens meer voor dienen, opnieuw kan gebruiken.

Wij verpakken onze electronische muziekinstrumenten uitsluitend met kartonvulling in kartonnen dozen en zien af van piepschuim of folie. Onze doordachte verpakkingen zijn een perfecte bescherming voor de instrumenten en ontzien het milieu.

Alle opnieuw te gebruiken onderdelen van onze instrumenten dragen een kenmerk, dat bij hergebruik gemakkelijk te herkennen is en het sorteren eenvoudig maakt.

Kawai ontwikkelt voortdurend nieuwe materialen, die helpen, de beperkte natuurlijke bronnen te behouden. Om het natuurlijke ivoor te ontzien, ontwikkelden we NEOTEX, dat voor alle witte en zwarte toetsen van de meeste piano's wordt gebruikt.

Onze "Anytime" piano's, die met een koptelefoon op kunnen worden bespeeld, zijn een prachtige vernieuwing, die het mogelijk maakt ongestoord te oefenen. Bovendien is het een bijdrage aan de geluidsreductie, zonder de musicus te beÔnvloeden.

Om de milieubescherming steeds meer te vorderen, houdt Kawai in Japan regelmatig lezingen over milieubescherming. Deze lezingen bieden een forum voor bijscholing en discussies voor alle medewerkers. Op deze manier worden voortdurend nieuwe ontwikkelingen gepropageerd en de collectieve verantwoording geschoold.

ISO 14001-Zertifikat

Het ISO 14001 certificaat, de belangrijkste milieuonderscheiding ter wereld, werd door de International Organisation of Standardisation in het leven geroepen, de hoogste instantie voor de conglomeratie van alle standaardiserende organisaties. Om kandidaat te worden moet een bedrijf de geschiedenis van haar eigen innovaties, zelf opgelegde richtlijnen voor milieubescherming en strategieŽn voorleggen, die ontwikkeld werden om belangrijke grondstofreserven te ontzien, afval te verwerken, het milieu te beschermen en te verbeteren en tegelijkertijd binnen alle wettelijke richtlijnen te blijven om de sociale en economische doelen te vervolgen.