Deutsch English Nederland International

Font size:

AAAA
U bent hier: Home / PIANO'S / K-15 ATX2-p

K-15 ATX2-p Piano

 

Dag en nacht

Het neerkomen van de hamers op de snaren veroorzaakt een vibratie bij de snaren en de resonantiebodem. Zo kan de warme, natuurlijke en onverwisselbare klank van een akoestische piano zich ontplooien.
Op een excellente piano spelen pianisten met spontaniteit en hartstocht. Deze enthousiaste uitdrukkingsvorm is echter niet altijd welkom. Er zijn altijd weer situaties en omgevingen waar het pianospel als storend wordt ondervonden. Wanneer bijv. kinderen toonladders oefenen, terwijl andere familieleden rustig TV willen kijken. Zelfs het spelen van een rustig Prélude van Chopin kan - na kortere of langere tijd - de buren storen.
De AnyTimeX2 modellen zijn met een geluidsonderdrukking voor het akoestische gedeelte van het klavier en een hoogwaardige digitaalpiano techniek uitgerust. Deze opties maken het voor de pianist mogelijk om steeds het speelgevoel van een traditionele piano te genieten en door het gebruik van een koptelefoon niemand te storen. Uitstekend speelgevoel en digitale flexibiliteit:
Die neuen AnyTimeX2 Hybrid Pianos von KAWAI.

Klank

Wanneer de akoestische componenten uitgeschakeld zijn, gebruiken de KAWAI AnyTimeX2 piano's een unieke digitale technologie die in het Shigeru onderzoek- en ontwikkelingslaboratorium in Ryuyo, Japan, waar ook de KAWAI EX concertvleugels in handwerk vervaardigd worden, ontwikkeld werd. In een geluiddichte ruimte zonder audio reflecties werd de volle en uitgebalanceerde klank van een KAWAI EX concertvleugel door gerenommeerde samplingspecialisten uit de hele wereld opgenomen. Uit deze opnames werd een soort vingerafdruk van de vleugel gemaakt, die een exacte imitatie van de harmonische en dynamische structuren weergeeft. De Harmonic Imaging™ technologie reproduceert het omvangrijke dynamische bereik van de originele klank van de concertvleugel en is ook de basis voor nog meer hoogwaardige instrumentale klanken.

IHSS Sensor System

Het volume van de afzonderlijke tonen van een akoestische piano is afhankelijk van de snelheid waarmee de hamers de snaren aanslaan. Een voorzichtige aanslag veroorzaakt een langzame beweging van de hamer en produceert slechts een geringe geluidssterkte. Een snelle aanslag veroorzaakt een snelle beweging van de hamer waardoor een hoog volume wordt bereikt. De AnyTimeX2 instrumenten reproduceren exact dit gedrag door in het pianomechaniek geďntegreerde sensoren, die de bewegingen van iedere hamer precies herkennen. Zowel bij het spelen van snelle passages waarbij dezelfde toetsen meermaals na elkaar worden aangeslagen als ook bij rustige stukken met langzaam aangeslagen toetsen: KAWAI's Integrated Hammer Sensing System (IHSS) geeft de pianist uitstekende muzikale expressiemogelijkheden die het spelen van de allerfijnste nuances mogelijk maken. IHSS werkt wezenlijk preciezer dan de tot nu toe bestaande toetsensensor technieken.

Digitaal comfort

De AnyTimeX2 controle-eenheid is onder de speeltafel aangebracht. Digitale functies breiden de mogelijkheden van de AnyTimeX2 piano uit. Daarvoor staan functies zoals transponeren, stemming, een metronoom en een keuze aan hoogwaardige klanken tot uw beschikking, waarmee u de meest uiteenlopende muziekstijlen kunt spelen. De beide aan de voorzijde aangebrachte aansluitingen voor koptelefoon zijn bijv. ideaal voor het gebruik op muziekscholen, terwijl verdere aansluitmogelijkheden de gelegenheid tot een groot aantal andere toepassingen geven.

Progressive Harmonic Imaging (PHI)

Progressive Harmonic Imaging heet de piano klankopwekking die in de K-15 ATX2-p gebruikt wordt.
Door verschil in de kracht van de aanslag op het klavier verandert niet alleen het volume, maar natuurlijk ook het individuele klankkarakter van iedere afzonderlijke toon. De Progressive Harmonic Imaging technologie reproduceert de harmonische structuren absoluut op natuurlijke wijze in ieder dynamisch bereik ... van pianissimo tot fortissimo.

88 Toetsen Sampling

De prachtige klank van de EX concertvleugel is het hart van de nieuwe AnytimeX2 modellen van Kawai. Alle 88 toetsen van dit buitengewone instrument werden minutieus opgenomen en geanalyseerd.
De individuele opname van iedere toets afzonderlijk op deze wijze en hun weergave garanderen een excellent klankbeeld met het karakter van de originele EX concertvleugel. Het spelen van deze klank is een unieke belevenis.

Akoestiek piano veelzijdigheid

De AnytimeX2 modellen beschikken over een keuze aan akoestische pianoklanken die ideaal geschikt zijn voor het spelen van de meest uiteenlopende muziekstijlen.

Omvangrijke klankkeuze

Behalve over de realistische akoestische pianoklanken beschikken de modellen van de AnytimeX2 serie ook over een keuze aan verdere klanken, zoals bijv. E-Piano, Hammondorgel of strijkers, die de musicus de mogelijkheid tot een grote muzikale veelzijdigheid bieden.

Energie besparen

De AnytimeX2 modellen beschikken over een automatische uitschakelfunctie. Het instrument schakelt zich uit, wanneer er voor een bepaalde tijd niet op wordt gespeeld.

Resonantiebodem1,31qm vurenhout
Rasten4
HamersAhorn
MechaniekUltra Responsive
ToetsenbelegPolyacryl/Phenol
ToetsherkenningIHSS, optisch
KlankopwekkingProgressive Harmonic Imaging™ (PHI) met 88 toetsen Sampling
Klanken16 (Concert Grand, Concert Grand 2, Mellow Grand, Mellow Grand 2, Modern Piano, Classic E. Piano, Modern E.P., Jazz Organ, Church Organ, Harpsichord, Vibraphone, String Ensemble, Choir, Concert Grand + Slow Strings, Classic E.Piano + Slow Strings, Church Organ + Choir)
Polyfoniemax. 192-stemmig
Galmeffecten6 (Room, Lounge, Small Hall, Concert Hall, Live Hall, Cathedral)
MetronoomMaatsoorten: 1/4, 2/4, 3/4, 4/4; Tempo: 10-300 BPM
Verdere featuresDemperresonantie, Stemming, transponeren, MIDI kanaal, Local Control, automatische uitschakeling
AansluitingenKoptelefoon x 2, MIDI (IN, OUT), LINE OUT (stereo-mini-jack), DC IN
Toebehoren incl.Koptelefoon , Netspanningsadapter PS-154, Gebruikershandleiding
Afmetingen in cm (HxBxD) 110 x 149 x 59
Gewicht in kg199