Deutsch English Nederland International

Font size:

AAAA
U bent hier: Home

K-50 E Piano

 

Elementen van een eersteklas toon

Resonantiebodem van een klasse apart

De houttechnologie van Kawai gebruikt alle zintuigen..... zien, horen en voelen, bij het uitkiezen van de beste houtsoorten. De resonantiebodems van de K-serie worden gefabriceerd uit massief sparrenhout met zeer gelijkmatig lopende vlammen, dat zorgvuldig uitgezocht, asymmetrisch gewelfd en wetenschappelijk getest werd om Kawai's hoge eisen aan het gedrag van de resonantie en aan de beste klank te vervullen.

Het meest exacte pianomechaniek ter wereld

Door de combinatie van de sterkte van het materiaal, stabiliteit, precisie en betrouwbaarheid staat Kawai's ULTRA RESPONSIVE™ mechaniek op de eerste plaats. De hamerkoppen worden uit 100% "Premium" wol geperst. Om het mechaniek resistent te maken tegen klimatische invloeden die ontstaan door de verschillende jaargetijden, verandering van temperatuur en vochtigheid, heeft Kawai pionierswerk gedaan en de mechaniekbalk en de hamerlijst uit aluminium geconstrueerd. De precisiedelen van het mechaniek worden uit zeer taai en met zeer weinig wrijvingsweerstand uitgerust ABS-Styran gegoten.

Exclusieve ABS-Styran mechaniekdelen

Het vooruitstrevende gebruik van ABS-Styran in al onze pianomechanieken is een van de belangrijkste redenen, waarom Kawai instrumenten over een zo lang tijdsbestek zo stabiel van aanslag en van toon blijven. Ondersteund door de belangrijkste pianobouwmeesters en door zorgvuldige wetenschappelijke tests wordt de betrouwbaarheid van ABS-Styran sinds meer dan 30 jaar in de Kawai piano's bewezen.

NEOTEX™ toetsenbeleg

NEOTEX biedt het zachte en gestructureerde oppervlak zoals natuurlijk ivoor en rozenhout...en een soortgelijk poreus oppervlak, dat met een zouthoudend kwarts is verrijkt om het natuurlijke handzweet en handvetten te absorberen. Dit materiaal is gewapend tegen scheuren en slijtage gedurende vele jaren bij permanent gebruik. Tegelijkertijd is NEOTEX antistatisch, om het ongewild aantrekken van stof te verhinderen. Het resultaat is een mooie, duurzame tastatuur, die buitengewoon goed te bespelen is.

Mahoniehouten hamerkernen

Bij de K-50E zijn de hamerkernen uit mahoniehout vervaardigd en hebben daardoor een gering gewicht en een hoge stabiliteit. Dit is de reden dat ze zeer goed aanspreken.

Optimalisering van de klank door reflexopeningen

Om het volume te optimaliseren zijn onder de speeltafel reflexopeningen aangebracht. Bovendien dragen ze bij tot een verbetering van de klankuitstraling.

Agrafen

Om de snaren beter te kunnen "leiden" zijn bij de K-50E extra zg. agrafen aangebracht, die een consistente "klinkende" lengte van de snaren garanderen.

Duplex Scala

De Duplex Scala vergroot het spectrum van de harmonische boventonen in de discant en daardoor komt een briljante en volle toon tot stand.

Afmetingen in cm (HxBxT)125 x 153 x 59
Gewicht in kg223
OppervlakZwart gepolijst