Deutsch English Nederland International

Font size:

AAAA
U bent hier: Home / DIGITALE PIANO'S / MP 11

MP 11 Stagepiano

 

De stagepiano voor pianisten

Bezoek ook de speciale website van de MP11 onder: http://www.kawaimp.com

Klavier

Het model MP11 is uitgerust met het nieuwe Grand Feel mechaniek met houten toetsen dat - dankzij de 85-jarige ervaring van Kawai in de pianobouw - een buitengewoon realistisch speelgevoel geeft. Alle achtentachtig zwarte en witte toetsen zijn compleet van lange houtdelen vervaardigd en van een op ivoor lijkend oppervlak voorzien dat vocht absorbeert en de speler door een ietwat ruw oppervlak meer zekerheid en een excellente spelcontrole geeft. Iedere toets beweegt zich zacht op een balansbalk - dezelfde techniek als bij een vleugel. De toetsenlengte van het nieuwe Grand Feel klavier (van de voorkant van de toets tot aan de stift van de balansbalk) is langer dan bij ieder ander klavier van digitale piano´s. Bij de aanslag van een toets wordt net als bij het origineel een hamer met gewicht omhoog bewogen, terwijl extra gewichten bij de basnoten in het voorste deel van de toetsen het pianissimo spel vereenvoudigen. Bovendien is het Grand Feel klavier met een drukpunt simulatie uitgerust die voor een perfecte controle bij het pianissimo spel zorgt.

PIANO sectie: de ultimatieve Grand piano´s voor Classic, Pop en Jazz

Alle piano sounds van de MP11 stammen van de met de hand geproduceerde Kawai concertvleugels met al hun dynamiek en expressieve kracht. De Harmonic Imaging™ XL technologie zet deze klanken perfect om en biedt zo een perfecte klankbelevenis in alle dynamische bereiken van pianissimo tot fortissimo. Door speciaal voorbereide vleugels voor de separate categorieën Concert, Pop en Jazz biedt de MP11 een mooie keuze aan piano sounds voor iedere muziekstijl resp. voor iedere smaak. Bovendien kunt u de sounds op veelvoudige wijze veranderen en aanpassen. Van het geluid van de terugvallende hamers of demper sounds tot aan diversen resonantiesounds kunt u „uw“ piano sound in adembenemend realisme creëren. Met de geïntegreerde Virtual Technician functie kunt u het klankkarakter van de akoestische pianoklank heel eenvoudig veranderen. Zo kan men bijvoorbeeld de intensiteit van de snaren- en demperresonantie of ook het geluid van de terugvallende hamers instellen.

E.PIANO sectie: gloednieuwe Vintage EPs, dubbele effecten en Amp simulator

De MP11 biedt een keuze aan gloednieuwe Vintage Electric piano sounds die allemaal hun eigen karakteristiek hebben. Beleef hun natuurlijke, organische sounds of verfijn deze met populaire effecten, voordat u de sound in een van de 5 klassieke versterkers zendt, die de MP11 simuleert.

SUB sectie: hoogwaardige strings, pads, bassen en meer

De SUB sectie van de MP11 biedt hoogwaardige strings, pads, bassen en andere nuttige sounds die ideaal zijn voor splits en zones, als layer voor piano´s of E.Piano´s of voor het individuele spelen. Bovendien kunt u deze sounds met Bell, Air en Voice layers uitrusten alsmede door flexibele ADSR parameters en Resonance/Cut-off bewerken.

MIDI OUT sectie: vier zones master keyboard controller

Natuurlijk mogen bij de MP11 Masterkeyboard functies niet ontbreken. Met de MIDI sectie controleert u externe apparaten of benut u de MP11 als Master in de studio. Benut de vrij belegbare regelaars voor het zenden van MIDI controllers of de transportknoppen van de recorder als MMC Remote voor uw DAW systeem. Kinderlijk eenvoudige bediening maakt het dagelijks leven in de studio gemakkelijker. Bovendien biedt de MP11 een regelbare LINE-IN aan voor het aansluiten van een tweede keyboard, expanders, audioplayers of computer Line-Outs, zodat een extra mixer overbodig wordt.

Intuïtieve bediening, grote LCD, real time regelaar

Het bedieningspaneel van de MP11 is duidelijk gestructureerd en overzichtelijk ingedeeld. Alle functies zijn gegroepeerd en daar te vinden waar u ze ook vermoedt. Met een grote LCD display en vier vrij belegbare regelaars kunt u diverse parameters direct in real time veranderen, zonder in een of ander menu te moeten gaan - u kunt zich op het spel concentreren en hoeft zich niet over omslachtige bediening te ergeren.

208 SETUP geheugen: meer dan genoeg, zelfs voor de meest gevraagde pianist

Alle instellingen van de MP11 als sounds met alle veranderingen, regelaarposities enz. kunnen als een SETUP worden opgeslagen en staan dan steeds ter beschikking. 26 banken met 8 SETUPs vergemakkelijken het overzicht en zijn gedeeltelijk reeds met de meest voorkomende toepassingsvoorbeelden belegd.

USB to Device functionaliteit met MP3/WAV/SMF opname en weergave

De USB aansluitingen van de MP11 maken niet alleen het aansluiten aan computer mogelijk, maar dienen ook voor het directe laden of beveiligen van gegevens op een USB geheugen. Hiermee kunt u eigen sounds of SETUP instellingen voor altijd beveiligen en het geeft u bescherming bij vele live situaties. Tevens kunnen USB geheugens worden benut om MP3, WAV of SMF files direct af te spelen. Met de A-B Loop functie is ook een oefenen van bepaalde passages uit een song zeer eenvoudig. Het USB geheugen kan echter ook voor directe opname in het MP3 of WAV formaat worden benut, waarbij de LINE-IN eveneens wordt opgenomen. Zo kunt u eenvoudig en snel audio files per email aan uw bandcollega´s sturen, op uw MP3-player beluisteren of voor verdere bewerking op uw computer kopiëren en bijv. direct een audio-cd branden.

Flightcase

De optionele flightcase voor de MP11 is in absolute professionele kwaliteit verkrijgbaar. Stabiele fittings, 4 Butterfly-sluitingen, 4 handvaten en last but not least de 4 draaibare rollen bieden denkbaar veel comfort. De case is asymmetrisch deelbaar, zodat de MP11 op de bodem kan blijven staan. Profiteer van onze ervaring. We werken samen met een van de meest gerenommeerde flightcase-producenten van Duitsland. Vraag uw dealer naar de originele KAWAI MP11 flightcase.

Klavier88 houten toetsen met Ivory Touch toetsenbeleg, Grand Feel (GF) mechaniek met drukpunt simulatie
Keyboard modiFull Keyboard, Upper Split, Lower Split, Zone (vrij instelbaar bereik)
Polyfoniemax. 256-stemmig
KlankopwekkingHarmonic Imaging® XL
PIANO sectieConcert Grand, Studio Grand, Mellow Grand, Pop Piano, Bright Pop Piano, Mellow Pop Piano, Jazz Grand 1, Jazz Grand 2, Standard Grand, Upright Piano, Mono Pop Piano, Mono Concert
E.PIANO sectieTine EP 1, Tine EP 2, Tine EP 3, Reed EP 1, Reed EP 2, Reed EP 3, Modern EP 1, Modern EP 2, Modern EP 3, Clavi 1, Clavi 2, Electric Grand
SUB sectieString Ensemble, Beautiful Strings, String Pad, Warm Strings, Pad 1, Pad 2, Pad 3, Pad 4, Harpsichord, Vibraphone, Celesta, Marimba, Wood Bass, Finger Bass, Fretless Bass, Fretless+Ride
MIDI Sektion4 Zonen MIDI Out, Channel, Local On/Off, Volume, MMC Transport, Split, 2x4 Controller, PRG, Bank, etc...
Setup geheugen208 (A-Z x 8)
Virtual TechnicianPIANO: Voicing, Stereo Width, String Resonance, Damper Resonance, Key-off Effect, Damper Noise, Hammer Delay, Fall-back Noise, Topboard, Brilliance, Tune per key, Level per key E.PIANO/SUB: Key-off Noise, Key-off Delay
AMP simulator5 versterkertypes (S.Case, M.Stack, J.Combo, F.Bass, L.Cabi) met elk Drive, Level, 3-Band EQ, Mic Type, Mic Position, Ambience (alleen voor E.Piano sectie)
Effecten129 types met elk maximaal 10 parameters
Galm6 types met elk Time, PreDelay en Depth
EQ4-Band (Lo, Mid1, Mid1-Freq, Mid2, Mid2-Freq, Hi) plus Master EQ
Recorder MIDIintern 10 songs, 90.000 noten, MIDI-to-Audio convertering
Recorder AUDIOdirect op USB geheugen; opname: MP3/WAV met Overdub, Line IN wordt mede opgenomen; weergave: MP3/WAV met A-B Loop
Metronoom10 maatsoorten, 100 Drum Pattern, Tempo, Level
Display128 x 64 pixels LCD met achtergrondbelichting
AansluitingenXLR Outs met Ground Lift, Line Out 6,3mm (L/mono,R of 2x mono), Line In 6,3mm (L/mono,R), koptelefoonbus, demper/sostenuto, Soft Pedal, Expression (toewijsbaar), MIDI In / Out / Thru, USB-to-host, USB-to-device, netaansluiting
Gewicht in kg32,5
Afmetingen in mm1380 x 453 x 188
Accessoires optioneelProfessionele flightcase met rollen
AccessoiresF-30 drievoudig pedaal met half-demper functie, lessenaar, netkabel en gebruikershandleiding meegeleverd
Prijs

Product videos

MP11 main video
MP11 Piano and EP comparison
MP11 other sounds

Audio demos

Concert Grand

(4,36 MB)
Clavi 1

(0,93 MB)
Pop Piano

(2,11 MB)
Electric Grand

(1,45 MB)
Jazz Grand 1

(1,88 MB)
Piano+Strings (Setup A-1)

(1,48 MB)
Upright Piano

(1,92 MB)
Piano+Bass

(0,97 MB)
Tine EP 1

(1,91 MB)
Latin Piano (Setup C-6)

(0,92 MB)
Reed EP 1

(1,60 MB)
Tine Dream (Setup B-2)

(1,29 MB)
Modern EP 1

(1,64 MB)
Pedal Wah Tine (Setup D-1)

(1,40 MB)