Deutsch English Nederland International

Font size:

AAAA
U bent hier: Home

VT132 Piano

 

De VT132 is de eerste piano op de wereld, die uitgerust is met het unieke "Variable Touch Control" Systeem (VTC). Door het verschuiven van een enkele hendel kan de tegendruk van de toetsen voor elke speler worden aangepast. Of het nu een kind of een volwassenen is, een beginner of prof - voor ieder de perfecte aanslag!

"Variable Touch Control" maakt het mogelijk om met n hendel het gewicht van de toetsen te veranderen.

De toetsaanslag is een van de belangrijkste elementen om expressie in het spel aan te brengen. Elke piano heeft zijn eigen specifieke aanslag en heeft daardoor ook beperkingen in de speelmogelijkheden. Het is dan ook niet vreemd dat iedere pianist op zoek gaat naar een piano met de gewenste persoonlijke aanslag en klankkleur. Het VTC systeem biedt u nu de mogelijkheid om de piano zelf naar eigen wensen in te stellen zonder daar een pianotechnicus bij te halen.

Door de hendel te bewegen kan het speelgewicht met een bereik van ongeveer 40 gram worden gevarieerd. daardoor worden verschillende extra mogelijkheden geboden. Zo kan bijvoorbeeld ieder familielid zijn eigen speelgewicht instellen. Ook in scholen of conservatoria kunnen de studenten het speelgewicht naar eigen smaak aanpassen of b.v. een hoger gewicht instellen om meer kracht in de vingers te krijgen. Voor kinderen en beginners kan de hendel eenvoudig op een lichte stand gezet worden, waarna er langzamerhand naar het normale speelgewicht gewerkt kan worden. Tenslotte kan een pianist tijdens de voorbereiding van een concert het gewicht tijdens het oefenen zo instellen dat het gelijk is aan de piano op het podium.

Zo eenvoudig werkt het VTC Systeem:

Door het bewegen van de hendel wordt het VTC mechaniek verschoven waardoor het speelgewicht verandert. Een schaalverdeling maakt de instelling eenvoudig.

Lichte aanslag met een laag toetsengewicht: De hefboomwerking van de toets is klein en daardoor het speelgewicht ook.

Zware aanslag met een hoog toetsengewicht: De hefboomwerking van de toets is groot dus het speelgewicht ook.

Achtergrond Het idee voor het "Variable Touch Control" systeem komt van Muneo Ishida, de general manager van de technische afdeling voor piano-ontwikkeling bij KAWAI. Hij speelde al 20 jaar met de gedachte om een piano met de aanslag van een vleugel te ontwikkelen. Om de pianoaanslag van een vleugel te benaderen was het noodzakelijk het gewicht van de tastatuur te veranderen zonder een gewichtsverandering aan te brengen in het achterliggende hamermechaniek. De heer Ishida vond een systeem uit met verschuifbare gewichten die dit effect nabootst. Op de NAMM Show 2003 en de Frankfurter Musikmesse 2003 werd het "Variable Touch Control" systeem voor het eerst aan verschillende pianobouwers en docenten van diverse conservatoria getoond - met overweldigend gevolg.

Verdere kenmerken van de VT132:

  • ULTRA RESPONSIVE™ Mechaniek
  • Speciaal gietraam
  • Duplex Scala
  • Geharde toplaag Notenbereich
  • "Softfall" deksel
  • Zweetabsorberend toetsenbeleg

Maten in cm (HxBxD)132 x 156 x 66
Gewicht in kg252
OppervlakkenZwart hoogglans